'Mindig énekelek'

2009.12.18. 22:14

... jelentette ki tegnap Vendel, miközben állt a mosogató előtt és az edényeket pakolgatta. És tényleg. Ha nem dumál, akkor énekel. Most már egyre többször keverednek a dalolásba különböző mondókákból népdalokból vett sorok. Persze egyedi feldolgozásban. Egy ilyen gyöngyszem volt még régebben: 'lóga-lóga, bennmaradt macska, zsupsz'. Van, hogy egy hosszabb dalnak hiba nélkül elénekli az elejét ('paripám, pacikám, havas úton'), majd egy hirtelen fordulattal a végére ugrik ('kiborul szán'). A legújabb dala, amit anyukám tanított neki: 'gólya, gólya, gilice, mitől véres ... síppal, dobbal, egedűvel, a kettő között meg hümmög, mintha csak éppen most elfelejtette volna a szöveget.

Ma reggeli kinyilatkoztatása, miután megfésülködött az apja fésűjével: 'szép vagyok!' Csak egyetérteni tudtam.

Betegségünk története meg röviden annyi, hogy több hetes baci ide-oda adogatás után múlt hétvégén sikerült mindkettőnknek egyszerre kipurcanni (Vendelnél tüszős mandula gyulladás, nálam hörghurut), így egyszerre szedhettük az antibiotikumot (Vendel most először), meg a köptetőt.

Az egész a Vörösmarty téri vásárban kezdődött múlt hét csütörtökön, ahonnan rövid úton hazafelé vettük az irányt, mivel Vendel egész végig olyan bágyadt volt, hogy semmiféle játékos bódé vagy sütöde nem tudta felvillanyozni, leginkább csak hozzám akart bújni.  Aztán két napig csak azt hallottam, hogy anya-anya-anya, néha folyik, anya (mármint az orra), mindezt elfúló, sírós hangon. Két nap után visszatért a jókedve, és vele együtt megjött a köhögés is, ami azóta is tart, de talán most már kicsit ritkul.

Így múlt hétvége óta nagyjából szobafogságra vagyunk ítélve, csak egy-egy rövidke séta vagy szánkózás erejéig merészkedtünk ki a házból.

A bejegyzés trackback címe:

https://vendel.blog.hu/api/trackback/id/tr661591501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása